4 remedii naturale care pot trata sindromul intestinului iritabil

Ştiai că dacă vei încerca să completezi tratamentele medicamentoase cu unele remedii naturale sau schimbări la nivelul alimentaţiei sau al obiceiurilor alimentare, vei reuşi să tratezi sau să previi numeroase boli?

Sindromul intestinului iritabil se poate manifesta destul de diferit la fiecare pacient. Din acest motiv este şi destul de greu de tratat. Ceea ce funcţionează la unul este destul de greu de aplicat la altul sau ineficient. Şi chiar dacă unele medicamente pot trata foarte bine unele simptome, unele persoane preferă să apeleze la remedii naturale. Care sunt cele mai eficiente?

Probioticele. Aceste micro-organisme vii care se pot găsi sub formă de suplimente alimentare sau în unele alimente precum iaurturile pot trata foarte bine durerile legate de sindromul intestinului iritabil.

Fibrele. Un aport de fibre mai ridicat este un lucru esenţial pentru a trata sindromul colonului iritabil. Unele fructe şi legume pot să fie de mare ajutor în acest sens. Mai ales dacă constipaţia este o problemă neplăcută cu care te confrunţi destul de des. Nu trebuie să exagerezi însă, deoarece mult prea multe fibre pot cauza flatulenţe, diaree, balonări sau alte neplăceri.

Uleiul esenţial de menta piperita. Dintre toate remediile naturale care au fost studiate şi care sau dovedit cele mai eficiente, uleiul esenţial de menta piperita se pare că este cel mai bun pentru a trata sindromul colonului iritabil. Este foarte eficient şi pentru a trata durerile abdominale de tot felul.

Diminuarea nivelului de stres. Nu există din păcate remedii miraculoase pentru a se evita stresul şi angoasele din viaţa de zi cu zi. Trebuie să găseşti un remediu eficient pentru a scăpa de stres, stres care duce la sindromul colonului iritabil. Yoga, meditaţia, sofrologia, hipnoza, sportul sau mai mult timp pentru relaxare… pot să fie soluţii eficiente pentru a diminua nivelul de stres.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?