5 sfaturi în materie de lifestyle pentru a fi cât mai sănătos

Starea de sănătate ar trebui să fie prioritatea ta numărul 1. Este foarte importantă deoarece stă la baza stării tale de bine, la dezvoltarea şi „înflorirea” ta. Deci ar trebui să ai mare grijă de ea, să o ameliorezi sau să o pui pe primul loc. Iată cinci sfaturi de care trebuie să ţii cont.

Fă sport în mod regulat. Sportul este primul care îţi poate garanta o sănătate de fier. Activitatea fizică regulată este bună atât pentru fizic cât şi pentru psihic. Sportul îţi poate remodela silueta şi te ajută să reduci riscurile legate de unele boli precum cancerul, osteoporoza sau hipertensiunea arterială.

Consumă măcar cinci fructe şi legume pe zi. Fructele şi legumele conţin nutrienţi foarte importanţi pentru sănătate. Sunt bogate în fibre, au un indice glicemic scăzut, un aport slab în calorii, pot stimula sistemul imunitar şi pot facilita digestia.

Redu consumul de medicamente. Dacă iei in mod sistematic medicamente, chiar şi pentru cele mai banale probleme, trebuie să ştii că pe termen lung, excesul de medicamente este foarte nociv pentru sănătate. Mai bine apelează la remediile naturale precum ceaiurile sau uleiurile esenţiale.

Nu mai bea băuturi carbogazoase. Consumul excesiv de băuturi carbogazoase poate duce la boli precum diabetul sau obezitatea. Pe lângă faptul că favorizează luarea în greutate, acestea măresc nivelul de glucoză din sânge dar şi numărul de calorii ingerate. În plus, conduc la consumul excesiv de zahăr. Consumă cât mai multă apă sau ceaiuri.

Alege cele mai bune alimente pentru sănătatea ta. O alimentaţie sănătoasă şi echilibrată este cel mai bun lucru pentru organismul tău. Dă prioritate grăsimilor bune, fructelor şi legumelor sau cărnii slabe.

Iar alimentele precum uleiurile rafinate, mezelurile, orezul alb, carnea roşie, margarina sau prăjelile nu au ce căuta la tine în alimentaţie.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?