Ai auzit de regimul Daniel Fast, regimul inspirat din Biblie?

In ultima vreme, un regim inspirat din Biblie face furori in randul persoanelor dornice sa slabeasca. Botezat Daniel Fast, acest regim consta in a consuma doar alimente provenite din Pamant timp de 21 de zile. Este acest regim cu adevarat eficient? Este bun pentru sanatate? Raspunsul la aceste intrebari mai jos.

Ce este postul lui Daniel? Actorul american Chris Pratt a anuntat in urma cu ceva timp pe contul sau de Instagram ca a inceput postul lui Daniel, cunoscut si sub numele de regimul Daniel Fast. Acest regim se afla undeva la mijloc intre restrictie si cautarea spirituala – este inspirat din Biblie si face referire la scrierile lui Daniel, profet din Vechiul Testament. In aceasta perioada, noile obiceiuri alimentare sunt insotite de rugaciuni. Timp de 21 de zile, actorul nu a consumat nici carne, nici zahar, nici alcool, este cu adevarat un regim incredibil din totate punctele de vedere a declarat actorul. In cadrul acestui regim se consuma doar alimente provenite din Pamant – fructe legume, seminte sau leguminoase. Nu se consuma peste, carne sau produse lactate, regimul Daniel Fast este unul vegetarian. In ceea ce priveste bauturile doar apa este autorizata. Ceea ce inseamna ca, timp de 21 de zile trebuie sa renunti la cafea, ceai si alcool.

Care este parerea medicilor nutritionsiti despre regimul Daniel Fast?
Care sunt efectele acestui regim drastic asupra sanatatii? Trei saptamani cu aceste noi obiceiuri alimentare este destul de mult dupa parerea nutritionistilor. Aceasta dieta poate provoca carente importante mai ales daca nu este tinuta in mod corect. Specialistii arata cu degetul lipsa cerealelor, or, pentru a compensa absenta proteinelor animale este necesara asocierea proteinelor cu leguminoasele. Consecinta? Slabiciune fizica si pierderea musculara progresiva.

Cum arata o zi in cadrul regimului Daniel Fast?
Chiar daca trei saptamani sa tii acest regim ti se pare destul de mult, medicii nutritionisti ne spun ca putem urma acest regim o zi sau doua, dupa mese copioase, dupa Craciun spre exemplu. Acest lucru poate fi dinamizant pentru organism deoarece sistemul digestiv se odihneste. Insa, pentru unii specialisti acest regim nu este o solutie eficienta pentru a slabi deoarece este mult prea restrictiv.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?