Berlin, orașul posibilităților nelimitate

Berlin, capitala Germaniei, își seduce vizitatorii prin extraordinara diversitate a atracțiilor turistice, prin stilul de viață dinamic și prin bogăția sa culturală. Zeci de muzee, braserii și monumente, Berlin este un oraș cu multe obiective turistice. Iată câteva din ele.

Memorialul zidului Berlinului. Cel mai bun loc pentru a afla mai multe lucruri cu privire la zidul Berlinului și divizarea Germaniei este Memorialul zidului Berlinului, situat în centrul orașului. Centrul de informare difuzează filme în care se prezintă construcția zidului și încă se mai poate vedea un tronson de zid care a fost restaurat pastrandu-se aspectul brut de origine.

Orchestra filarmonica din Berlin. Orchestra filarmonică din Berlin este fără îndoială una din cele mai bune din lume. Dirijată de englezul Simon Rattle, orchestra are o mulțime de spectacole în oraș dar și în lume. Orchestra dă concerte în cadrul Filarmonicii, o clădire în formă de cort galben. Interiorul său, cu scaune terasate, situate în jurul scenei, a provocat o veritabilă revoluție la inaugurare, în urmă cu 50 de ani.

Chiar dacă este un oraș relativ plat, cu doar câțiva zgârie-nori, Berlinul le oferă turiștilor câteva locuri de unde pot beneficia de o priveliște panoramică asupra orașului. Panoramapunkt, situat în piața Potsdamer, este cel mai potrivit loc. Cel mai rapid ascensor din Europa te va duce la o înălțime de 100 de metri pentru a avea o panoramă magnifică asupra vechiului și noului Berlin. Dispune și de o cafenea și o expoziție. In sud, monumentul cocoțat pe colina Kreuzberg, din Viktoriapark reprezintă punctual culminant natural al orașului.

Cumpără o sticlă de vin dintr-un magazin Spaeti și plimbă-te de-a lungul cascadei romantice, odată cu lăsarea serii. In catierul Neukolln, noua grădină culturală de pe acoperiș, Klunkerkranich, oferă turiștilor un bar, DJ și muzică live bună. Să nu uităm de panorama superbă asupra orașului.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?