Ce sport să alegi în funcție de personalitatea ta

Ți-ai dori să practici un sport însă nu știi pe care să îl alegi? Dar dacă cea mai bună modalitate de a-l alege ar fi în funcție de personalitatea ta, de trăsăturile tale de caracter? Fie că ești o persoană timidă, extrovertită sau anxioasă, există un tip de sport și pentru tine.

Escaladările, pentru amatorii de provocări
Îți plac escaladările și ești în căutarea unui sport complet? Încearcă escaladările. Cățăratul solicită ansamblul mușchilor corpului și permite dezvoltarea forței și supleții. Un sport care solicită și creierul deoarece dezvoltă concentrarea și spiritul strategic.

Boxul, pentru persoanele agitate
Ești un pachet de nervi, mereu în mișcare, stresat în permanență? Dacă ai încerca boxul? Boxul te ajută să arzi în jur de 800 de calorii pe zi, prin urmare, în doar câteva luni vei avea o siluetă perfectă. În timpul ședințelor de box îți golești mintea, refulezi și înveți stăpânirea de sine.

Yoga, pentru anxioase
Ești o persoană anxioasă? Nu mai căuta, yoga este sportul ideal pentru tine. Astfel, vei învăța să te relaxezi, să respiri mai bine (secretul anti-stres absolut) și să nu mai fii atât de tensionată. După doar câteva ședințe de yoga beneficiile sunt evidente: reducerea stresului, un somn mai odihnitor, relaxare și dispariția migrenelor.

Dansul, pentru timide
Ești o persoană pe care timiditatea o paralizează pur și simplu? De ce nu înveți să te relaxezi prin intermediul dansului? În fața unei oglinzi, în grup, vei învăța să îți miști și să îți iubești corpul și să câștigi încredere în tine și în propriile forțe. Dans contemporan, salsa, oriental, hip-hop, reggaeton…posibilitățile sunt multiple.

Jogging, pentru solitare
Ai oroare de sălile de sport, de sporturile colective și de gimnastică? Atunci optează pentru jogging. Vei alerga în ritmul tău, atâta timp cât îți dorești și să alegi itinerariul dorit. Începe prin ședințe de 20 de minute după care prelungește ședințele.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?