Ce zici de un picnic vegetarian green?

Vara este cel mai bun anotimp în care poţi profita din plin de grătare, de picnicuri sau alte plăceri vinovate. Dar asta nu înseamnă că aceste plăceri vinovate nu pot să fie şi benefice pentru siluetă sau pentru sănătate dacă faci alegerile potrivite.

Ai nevoie de doar câteva idei cool, de reţete foarte bogate în proteine şi micronutrienţi protectori, fără produse animale sau derivate precum ouăle, mierea sau lactatele. Moda green este cea mai trendy în acest sezon.

Găseşte cele mai bune alternative la brânză. Cum ar trebui să renunţi la produsele lactate, cel mai bine ar fi să abuzezi de piureurile de legume care sunt pe bază de legume şi de coriandru. Sau pe cele de sfeclă cu ierburi aromatice proaspete pe care să le sublimezi cu ajutorul unor seminţe crunchy.

Sau să te bazezi pe avocado, care este cel mai trendy fruct al anului. Îl poţi folosi pentru sosurile sau îl poţi unge pe pâine prăjită. Dar şi pe hummus care poate fi preparat în mii şi mii de feluri. Îl poţi îmbunătăţi cu coriandru, cu susan, cu ghimbir sau ardei copţi.

Mizează pe alimentele bogate în grăsimi bune şi fibre. Chipsurile de legume, mai ales cele de varză kale sunt cele mai sănătoase. Dar şi salatele multicolore şi energetice pe bază de quinoa, de linte, de grâu sau de cartofi care arată minunat alături de coriandru, de ţibuletă, de seminţe de dovlecel, de migdale sau de caju.

Cel mai bine ar fi să te familiarizezi cu substitutele pentru carne. Prepară feluri de mâncare pe bază de seitan şi tofu care sunt delicioase în salate, în smoothie bowls sau buddha bowls. Cei care sunt adepţii tendinţei finger food, pot miza pe spring rolls cu castravete, cu tofu sau avocado sau pe rulouri cu nori.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?