Cele mai bune filme inspirate de opere clasice din literatură

Exista anumite filme bazate pe opere clasice din literatura care merita sa fie descoperite cu prisosinta. Si dezbaterea este una eterna- care este mai buna- cartea sau filmul?

Iata deci care sunt cele mai bune filme inspirate din opere clasice din literatura pentru a te lasa pe tine sa decizi.

Anna Karenina. Ultima versiune a acestei opere clasice din literature ne duce direct in Imperiul Rus si ne prezinta povestea unei femei desirata intre iubirea pentru amantul sau si sotul sau.

Frankenstein. Nominalizat pentru un Oscar, acest film din 1994 este centrat pe povestea lui Dr Victor Frankenstein care da viata unei fiinte supraomentesti care promite sa se razbune dupa ce creatorul sau l-a respins.

Hamlet. Experimentatul Kenneth Barangh ne ofera una din cele mai bune adaptari ale capodoperei lui Shakespeare. Este vorba despre un tanar care trebuie sa razbune moartea tatalui sau si care trebuie sa isi revendice rolul de rege. Iti spune ceva? Da, si intriga din Lion King se inspira de aici.

Les Miserables. Este o comedie muzicala care ne duce in viata lui Jean Valjean, un barbat condamnat la inchisoare dupa ce a furat o singura bucata de paine pentru a-si hrani nepoatele si sora.

Dracula. Povestea celui mai celebru vampir din toate timpurile a avut o adaptare decenta realizata de catre cel care a lucrat si la The Godfather.

Gone With the Wind. O romanta cu proportii epice intre o fata din clasa de sus din Sud si un partizan al rebelilor a carui reputatie nu este deloc acceptabila. Are la activ 8 premii Oscar si este un clasic al cinematografiei. Dar si al literaturii.

Mariana, Mariana. Filmul are loc in Mexic in anii 1940, un deceniu al progresului care incepe sa fie vizibil in tara. In acest context, micul Carlos se indragosteste de mama unuia din cel mai buni prieteni ai sai.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?