De ce ar trebui să consumi mai des tempeh?

Să profităm de anul internaţional al leguminoaselor, pentru a descoperi şi a integra la noi în meniu, cel mai complet aliment pe bază de soia, pe numele său, tempeh.

Iar dacă îţi place soia, vei adora să consumi şi tempeh care îţi va delecta cu siguranţă papilele gustative. De ce şi cum ar trebui să îl adopţi şi tu la tine în meniu?

Tempeh este originar din Indonezia, fiind un aliment fermentat pe bază de boabe întregi de soia şi de cereale sub forma unui baton. Ocupă un loc de cinste în alimentaţia asiaticilor şi pe bună dreptate. Procesul de fermentaţie măreşte în mod considerabil valorile nutritive ale boabei de soia, deja foarte bogată în nutrienţi.

Tempeh este chiar şi mai delicios şi mai nutritiv decât tofu. Şi este cea mai bună idee atunci când vrei să renunţi încet la consumul de carne.

Tempeh conţin doar proteine de calitate. Conţine proteine complete, adică toţi aminoacozii esenţiali de care are nevoie organismul. Fermentaţia îi măreşte valorea nutritivă, îi sublimează savoarea, face ca boabele de soia să devină mai fragede şi are o acţiune benefică asupra florei intestinale.

Foarte săraci în lipide, acizii graşi pe care îi conţine tempeh sunt mai ales polinesaturaţi. Nu conţine colesterol iar boabele de soia conţin lecitină foarte benefică pentru ţesuturile nervoase.

Lipide foarte bune pentru sănătatea inimi, vitamine şi minerale. Tempeh conţine mai ales vitamine din complexul B, printre care şi faimoasa vitamină B12, esenţială pentru buna funcţionare a sistemului nervos. În tempeh vei mai găsi şi fier, calciu, fosfor sau potasiu. Dar şi fitosteroli foarte buni pentru sănătatea cardiacă.

Fibre alimentare. Carnea sau deliciosul tofu nu conţin fibre. In schimb, faimosul tempeh are 3 grame de fibre pe 100 de grame.

În plus, pe lângă că este foarte economic şi ecologic este foarte savuros. Mai ai nevoie de multe motive?

Un comentariu la „De ce ar trebui să consumi mai des tempeh?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *