De ce ar trebui să mănânci desert în fiecare zi?

Ştiai că poţi consuma alimente dulci în mod rezonabil şi că acest lucru nu este deloc nociv pentru sănătate? Dacă eşti în căutarea unor motive sau scuze pentru a da iama în desert la sfârşitul mesei, eşti în locul potrivit. Iată de ce ştiinţa sugerează că o bucată de ciocolată sau de tort nu este deloc nocivă pentru sănătate, ba din contră.

Motivul numărul 1, energie pentru întreaga zi. Se pare că dacă vei începe ziua cu un mic dejun care conţine câteva alimente dulci, vei reuşi să te menţii în formă. Cei care consumă ceva dulce dimineaţa nu mai sunt atât de înfometaţi în restul zilei. Şi se pare că dacă vei consuma mai multe calorii dimineaţa vei avea energie necesară pentru ca organismul să funcţioneze aşa cum trebuie întreaga zi.

Motivul numărul 2- pentru protejarea sănătăţii. Nu mai este nici un secret pentru nimeni faptul că ciocolata neagră, cu un nivel foarte ridicat de cacao este mai mult decât benefică pentru sănătate. Dacă vei consuma câteva pătrăţele de ciocolată zilnic vei beneficia de o mulţime de antioxidanţi şi de nutrienţi care te ajută să reduci riscurile de a suferi din cauza hipertensiunii, care te ajută să întăreşti sistemul imunitar, să lupţi contra inflamaţiilor şi care scad în acelaşi timp riscul de a suferi de atac vascular cerebral.

Motivul numărul 3- pentru a limita ronţăitul dintre mese. Dacă ai poftă de ceva dulce între mese, cel mai bine ar fi să cedezi poftei. Studiile au demonstrat că mai bine te laşi dusă de val şi cedezi decât să te privezi şi să suferi din cauza frustrărilor. Atâta timp cât nu exagerezi, este foarte bine.

Motivul numărul 4- pentru a te motiva atunci când vine vorba despre sport. Consumând dulciuri dimineaţa vei fi mai activ ziua, îţi vei face poftele dare vei şi arde mai multe calorii, făcând sport mai târziu.

Un comentariu la „De ce ar trebui să mănânci desert în fiecare zi?

  1. Stalker(1979)>>>ăsta nu-i film; e o tortură fizică și psihică.
    se gaseste pe Couchtuner

    Două ore și jumătate irosite, un film plictisitor în care nu se întâmplă nimic și presărat cu replici pline de emfază. Se vrea o metaforă a dilemei existențiale; concret, e o poveste idioată cap coadă care aduce privitorul la o exasperare absolută. Sunt “n” filme românești care sunt cu mult peste această mizerie și nu le-au fost recunoscute meritele pe plan internațional. La finalul filmului cu greu mi-am putut reveni din starea de șoc. De teamă să nu se oftice Zona pe subsemnatu, îi dau totuși nota 2.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *