Descoperă Polonia, o țară istorică

Polonia reprezintă o destinație istorică mai puțin cunoscută de turiști. Cu toate acestea, adăpostește o mulțime de orașe cochete și parcuri naturale interesante. Există multe lucruri de făcut și de vizitat în Polonia.

Pasionații de istorie trebuie să viziteze neapărat orașele Varșovia și Cracovia. Varșovia, capitala Poloniei din anul 1611, era unul din cele mai fermecătoare și prețioase orașe ale Europei însă Al Doilea Război Mondial l-a ruinat. Reconstruirea sa a durat 14 ani. Trebuie să vizitezi neapărat piața vechiului oraș sau Muzeul istoric al Varșoviei. Calea Regală este pur și simplu superbă. În vechiul oraș există o mulțime de restaurante și baruri deschise până târziu în noapte.

Cracovia este un oraș cultural și istoric, capitala Poloniei timp de 500 de ani. Diferitele stiluri arhitecturale sunt cele care îi sporesc farmecul. Biserici, monumente istorice și muzee, printre care muzeul Czartoryski cu impresionanta sa colecție de artă europeană și asiatică sunt doar câteva din atracțiile orașului.

Tatra. Regiunea, cu falezele sale, ghețarii și stâncile sale, este situată în partea de sud a Poloniei. Aici, iernile sunt foarte lungi și verile sunt scurte. Cea mai bună perioadă de vizitare a regiunii Tatra este fie la sfârșitul primăverii, fie la început de toamnă când temperaturile sunt mai blânde. Podhale, cu satele sale reprezintă un veritabil paradis pentru pasionații de drumeții.

Marile Lacuri Mazuriene reprezintă un paradis pentru iubitorii de natură. Din luna mai până în luna septembrie, companiile locale oferă croaziere pe rețeaua de canale și râuri. Gizycko și Mikolajki sunt cele mai mari orașe din regiune.

Oswiecim. Numele său german este Auschwitz. Lagărul în care, patru milioane de persoane, din care 2,5 milioane de evrei au fost exterminate, este situat într-o regiune rurală, în apropiere de oraș. Naziștii au distrus o bună parte din lagăr înainte de a-l părăsi. Lagărul a fost transformat în muzeu.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?