Iată lucururile care îți distrug somnul fără să îți dai seama de asta

Peste tot ni se spune ca este foarte important sa petrecem cea mai odihnitoare noapte, sa dormim macar 8 ore pe noapte, dar pentru unii oameni este mai usor de zis si mai greu de facut. Si din nefericire, exista o multime de lucruri care ar putea afecta somnul si de unele chiar nu reusim uneori sa ne dam seama.

Iata care sunt lucrurile care iti pot afecta somnul si de care poate nu esti constient.

Lenevesti mai mult in week-end. Vrei sa stai mai mult in pat in week-end pentru a recupera orele de somn? Daca dormi prea mult iti poti perturba ritmul natural al corpului si vei adormi mai greu. Si chiar daca nu vei mai resimti atat de tare somnolenta, nu te vei mai putea concentra atat de usor si te vei simti ca si cum ai avea o ceata pe creier.

Bei o cafea la pranz. Foarte multi oameni conteaza pe o doza de cafeina dupa-amiaza pentru a rezista in continuare la locul de munca. Dar din nefericire, cafeaua bauta la pranz poate sa aiba mult timp efecte nefaste asupra somnului chiar si pana la 6 ore dupa consumarea sa.

Iei cina chiar inainte de culcare. In general, mergi direct de la masa in dormitor? Daca te pui la somn prea repede dupa ce ai luat masa, somnul tau va avea de suferit, cu siguranta. Daca vei rontai ceva inainte de somn sau daca daca vei manca, vei suferi mai mult de un reflux acid care iti poate perturba somnul.

Iti folosesti patul in alte scopuri. Daca iti folosesti patul pentru a naviga pe Internet, pentru a raspunde la e-mail-uri sau pentru a trimite mesaje, somnul tau va avea cu siguranta de suferit. Acest lucru poate sa duca la un conditii neadaptate deoarece vom asocia patul cu un loc in care stam treji.

Iti setezi mai multe alarme. Daca vei folosi de mai multe ori butonul snooze de la alarma, ajungi pana la urma la un gest automat. Si este un lucru care nu iti face niciun favor. Si ai putea fi chiar mai morocanos decat daca te ridici din pat imediat ce suna alarma.

Nu iti faci timp pentru a te relaxa inainte de a te pune in pat. Inainte de a te pune la somn ai nevoie macar de 35-40 de minute pentru a te relaxa. Ai nevoie deci de un program sau de un ritual pentru aceasta ora de relaxare pentru ca spiritul si corpul tau sa stie ca se apropie momentul adormirii. Aceasta zona « tampon » ar trebui sa fie rezervata pentru activitati precum yoga, lectura sau meditatia.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?