Joacă-te cu oamenii și pune-i la încercare

Nu am urmat niciodată cursuri de psihologie sau treburi asemănătoare însă am fost de mic pasionat de caracterul oamenilor. Eram și încă sunt genul acela de om/prieten pe care-l suni atunci când te-a părăsit consoarta, ți-a murit câinele, te-a călcat o mașină, ți-au furat banii, ți-a luat casă sau alte lucruri demoralizante. :)) Foarte mulți mi-au spus să mă fac psiholog și că aș avea un așa-zis talent la asta și că voi fii un psiholog foarte bun.

Ideea e că eu am vrut să studiez oamenii din perspectiva unui om la fel ca toți ceilalți, nu din perspectiva unui psiholog. Am vrut să vindec un om de depresie stând cu el într-un loc linișit, nu pe o canapea într-un cabinet cu alți oameni așteptând la ușă să le vină rândul să fie ascultați. Mi-am dorit să testez reacțiile oamenilor mergând pur și simplu pe stradă, nu punându-i să deseneze sau să facă diverse teste într-o cameră și tot așa.

De-a lungul timpului mi-am creat singur diverse trucuri pe care le practic atunci când am chef să mă distrez analizând oamenii. Ca să văd dau și câteva exemple, barurile și cluburile nu sunt genul de locații pe unde să-mi petrec timpul deoarece pur și simplu atmosfera de acolo nu mă prinde.

Uneori însă îmi bag în portofel 2000-3000 lei, merg în cluburi și cumpăr ceva doar ca să văd ce reacție au oamenii din jurul meu când văd banii pe care-i am la mine. Atunci observ cine e nepăsător, cine vine să se împrietenească cu mine după și alte tipuri de oameni pe care nu vi le mai spun deoarece nu ar mai avea niciun farmec când veți testa chiar voi asta.

Analizați comportamentul oamenilor. Atunci când ei vor scadea, tu vei crește și tot așa. Dacă îi vei cunoaște însă și vei știi cum să te joci cu ei (sau să-i manipulezi) te vei trezi cu mari surprize.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?