Locuri sacre și spectaculoase din toată lumea

În lumea întreagă se găsesc câteva locuri sace cu arhitectură unică care degajă o spiritualitate intensă. Temple, biserici, locuri de pelerinaj…toate acestea încântă ochiul vizitatorilor datorită mareției lor. Locuri încărcate de emoție, aceste minuni arhitecturale nu lasă pe nimeni indifferent.

Moscheea Albastră, Istanbul, Turcia
Unul din simbolurile metropolei turcești este o veritabilă capodoperă de artă. In realitate, această moschee se numește Sultan Ahmet Camii însă este mai cunoscută sub numele de Moscheea Albastră datorită culorii ceramicii din interior. Sala de rugăciuni dispune de o luminozitate impresionantă datorită celor 300 de ferestre, creând reflecte strălucitoare șI jocuri de umbră impresionante.

Pagoda Shwedagon, Yangon, Myanmar
Pagoda Shwedagon din Yangon, Myanmar este unul din cele mai grandioase lăcașe de cult de pe planetă. Turiștii au posibilitatea de a amira statuile lui Buddha, templele mici precum și domul aurit care capătă o culoare ireală odată cu apunerea soarelui. Alătură-te localnicilor pentru a te ruga, relaxa, mânca și aprinde o lumânare. O experiență cu adevărat unică.

Catedrala Sf. Vasile, Moscova, Rusia
Inscrisă în patrimoniul Unesco, excentrica și magnifica catedrală Sf. Vasile din Piața Roșie a Moscovei reprezintă emblema arhitecturii ruse. A fost construită de către țarul Ivan al IV-lea. Legenda spune că țarul a dat ordin ca arhitecților să li se scoată ochii pentru a nu mai avea posibilitatea să creeze o astfel de capodoperă.

Angkor Wat, Cambodgia
Orașul templu reprezintă un imens complex format din temple construite in secolul 12 de către fabulosul împărat Khmer în Cambodgia. Aceste clădiri misterioase, maiestuoase și elegante, încă folosite ca lăcașe de cult vor transporta turiștii în epoca construirii lor, în perioada în care Angkor era sediul zeului rege și inima Imperiului.

Notre-Dame, Paris
Celebra catedrală din centrul Parisului reprezintă un edificiu neo-gotic impozant și grandios. Incă din anul 1345, anul construcției sale, catedrala Notre-Dame a trecut prin numeroase restaurări, reprezentând azi o minune artistică și un loc de rugăciune totodată.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?