Nu-mi plac abonamentele de telefonie

Eu nu sunt genul de om care să vorbească mult la telefon, nu știu din ce motive. Pur și simplu nu-mi place să vorbesc la telefon și prefer mereu să port discuțiile față-n față sau prin alte mijloace de comunicare indirectă. Nu suport să țin telefonul la ureche prea mult.

Tocmai din acest motiv nici nu am prea multe minute pe telefon ci mă folosesc de o ofertă foarte mică, 2 euro lunar, care-mi oferă 500 de minute în rețea și vreo 50 naționale. Și totuși trec luni în care să nu am nici măcar 1 minut consumat în nicio rețea, dar asta-mi place.

În grupul meu de prieteni sunt singurul care nu are abonament și minim 2 cartele diferite. Toți au abonamente de câte 15-20 de euro lunar, mii de minute și sms-uri, multe chiar nelimitate, mulți gb de net și tot tacâmul. Din cauza asta de multe ori am fost întrebat de ce n-am și eu un astfel de abonament, că e ”cool”, iar răspunsul meu a fost simplu: Că nu-mi trebuie!

Dacă aș avea nevoie neapărat de atâtea minute, sms-uri și net și activitatea mea profesională ar depinde de asta, atunci da, aș fi dat și eu minim 15 euro pentru un abonament. În cazul de față însă eu nu prea depind în vreun fel de comunicarea cu ajutorul telefonului deci pentru mine ar fi o pierdere totală de bani.

Partea și mai nasoală e că persoanele din grupul meu de prieteni, cei care m-au tot bătut la cap să-mi iau și eu un astfel de abonament ca să putem să vorbim oricând, să facem conferințe la telefon și tot felul de chestii d-astea, nu produceau nimic din faptul că vorbeau atât de mult la telefon. Unii dintre ei stăteau chiar și 3-4 ore de vorbă discutând baliverne, plătind 20 de euro pe lună pentru asta iar la final se plângeau că n-au bani. Pâi nu așa se face.

Voi vorbiți mult la telefon? Dacă da, de ce ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *