Nu suntem pregătiți pentru un cutremur

Dacă ar veni un cutremur în acest moment, ce ai face? Eu cred că m-aș panica, dar aș rămâne nemișcat, sau posibil să fug la tocul de la ușă? Chiar nu pot prezice asta, cred că ar depinde de cum mă simt în acea zi, inspirat sau nu. Poate chiar și de ceea ce citesc. Ceea ce citim ne influențează fără să ne dăm seama, ne pătrunde în subconștient și de-acolo își face de cap cu noi.

Nu eram eu pe vremea când a fost acel cutremur, secolul trecut, dar am înțeles că a fost foarte rău. În orașul meu s-a simțit ușor, au apărut doar niște crăpături și atât. Însă în București au fost ceva ravagii. Dacă ar fi fost așa, aici, la noi. Nu cred că mai era blocul în care locuiesc.

Nu îmi doresc să prind vreun cutremur în viața mea, dar la cât de multe avertismente sunt, în fiecare lună, cine știe. Poate voi apuca și eu unul. Sper totuși, în acest caz, să nu fie și ultimul cutremur pe care-l văd.

Dacă ar fi să mă mut, nu știu unde ar fi mai sigur. Într-un bloc nou, sau unul vechi? Cele vechi știu că sunt rezistente, dar sunt.. vechi. Știți voi, nu prea rezistente. Cele noi se presupune că sunt rezistente, deoarece sunt noi, moderne, dar oare cum sunt construite? Au fost atâtea povești cu pereți făcuți din paie, cu pereți de rezistență care nu există. Am auzit că un tip a căzut un etaj în timp ce făcea baie, cu vana.

Tot ce pot face, e să sper. Să sper să nu se întâmple nimic. Iar dacă va fi să fie, sper să nu mi se întâmple mie nimic. Nu e o zona activa seismic, șansele sunt mici, dar tot există, ca în oricare alt loc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *