Salata cu roșii și busuioc este plină de beneficii!

Este vară. Îţi doreşti să mănânci cât mai sănătos. Numai bine deoarece peste tot găseşti fructe şi legume proaspete. Iar salata de roşii face parte din preferata multora.

De ce este roşia atât de benefică pentru sănătate? Se pare că roşia este cea mai consumată legumă după cartofi. Dar nu este cu adevărat o legumă, ci un fruct. Şi la fel ca toate fructele este plină de vitamine, de fibre, de minerale şi de oligoelemente. Dar şi bogată în antioxidanţi. Antioxidanţi care ne protejează organismul şi care nu se regăsesc în alimentaţie.

Pe lângă un nivel foarte ridicat de antioxidanţi, roşia mai conţine şi vitaminele A, B, C şi E. 3 roşii consumate zilnic pot acoperi necesarul de vitamine recomandat.

Dar asta nu este totul. Mai multe studii au demonstrat că un consum regulat de sos de roşii, cel pe care îl foloseşti pentru paste de exemplu, poate reduce la bărbaţi riscul de a suferi din cauza cancerului la prostată.

O roşie poate diminua cu 25% riscul de a suferi de depresie. Este un aliment fantastic şi în cadrul unei cure de slăbire. Are doar 20 kcal.

Iar uleiurile folosite pentru asezonare? Care le sunt virtuţile? În general, pentru salata de roşii se foloseşte uleiul de măsline, cel mai bun ulei de departe. Este foarte bogat în grăsimi bune, omega 3 şi în vitamina E. Acizii graşi omega 3 sunt foarte benefici pentru inimă şi creier. Nu lasă arterele să se înfunde iar în creier pot favoriza producţia de serotonină, hormonul bunei dispoziţii.

Vitamina E are clar un rol anti-cancer. Cel mai bun ulei însă este cel obţinut cu presare la rece. În acest fel, ai garanţia că toţi nutrienţii pot să rămână de cea mai bună calitate.

Iar dacă mai adaugi şi busuioc te vei bucura de proprietăţi anti-microbiene şi antioxidante minunate. Are o acţiune benefică asupra sistemului imunitar şi îţi permite să te protejezi de infecţii. O comoară plină de beneficii de consumat fără moderaţie.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?