Sinergia alimentară – care sunt cele mai bune asocieri pe care le-ai putea face?

Nu ai auzit până acum de sinergia alimentară? Nu ştii despre ce este vorba? Foarte rău. Este cea care te ajută să ai cea mai bună stare de sănătate, să ai mai multă energie, să trăieşti mai mult şi mai bine. Cum? Vei afla în cele ce urmează.

Ce înseamnă sinergia alimentară? Atunci când două alimente sănătoase sunt asociate în aceeaşi farfurie au mai multe efecte pozitive asupra stării de bine şi asupra sănătăţii. Pe scurt, sinergia alimentară spune că unu plus unu egal nu doi, ci trei.

Este de mare folos atunci când vine vorba despre decuplarea beneficiilor şi impactului nutrienţilor asupra sănătăţii. Combinând două alimente specifice, vei reuşi să fii mai sănătos, să slăbeşti, să lupţi contra unor boli şi să ai mai multă energie în acelaşi timp.

Dar trebuie să ştii şi care sunt alimentele de asociat. De exemplu, ştiai că vitamina C te ajută să absorbi mai bine fierul? Din acest motiv se consumă sau ar trebui să fie consumat peştele împreună cu lămâie.

Iată care sunt cele mai bune asocieri alimentare pentru sănătate.

Curcuma plus piper negru pentru cea mai mare putere antioxidantă. Curcuma consumat alături de piper negru te va ajuta să te bucuri de cea mai mare putere antioxidantă şi anti-inflamatorie.

Lămâie plus linte, mai mult fier. Lintea stropită cu lămâie va fi mult mai uşor absorbită de către organism.

Zmeură plus măr. Zmeura este foarte bogată în acid elagic, un polifenol foarte eficient pentru a lupta contra colesterolului rău. Eficienţa sa este şi mai mare în asociere cu quercentina din măr.

Prroteine complete. Adică linte plus orez. Lintea conţine foarte puţină metionină, un aminoacid esenţial. Dar poţi acoperi aceste lipsuri asociind lintea cu orezul. Astfel că vegetarienii se pot bucura de proteine complete şi de cea mai bună calitate.

Roşiile plus uleiul de măsline, cei mai puternici antioxodanţi. Uleiul de măsline contribuie la mărirea nivelului de licopen, un carotenoid cu proprietăţi antioxidante care se află în roşii.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?