Știi care sunt cele mai bune nuci pentru sănătatea ta?

Ei bine da, nucile sunt cam grase dar sunt pline de vitamine, de minerale, de fibre şi de proteine. Incluzând nucile în alimentaţia za zilnică poţi fi sigur că te vei bucura de o mulţime de beneficii pentru sănătate.

Şi chiar dacă conţin grăsimi, grăsimile lor nu sunt grăsimi rele, saturate, ci mono-nesaturate. Sunt cele mai bune pentru inimă şi combinate cu fibrele şi proteinele din ele te vor sătura pentru o perioadă mai îndelungată de timp.

Nucile de Grenoble. Nucile de Grenoble reprezintă cea mai bună alegere pe care ai putea să o faci pentru sănătatea ta. Conţin cantităţi ridicate de acizi graşi omega 3, sunt cele mai bune pentru sănătatea inimii şi au proprietăţi anti-inflamatorii care reduc efectele astmului sau ale artritei. Le poţi consuma alături de cafea dimineaţa sau le poţi integra în reţeta preferată de biscuiţi.

Nucile pecan. Sunt foarte bogate din punct de vedere nutritiv. Conţin peste 19 vitamine şi minerale esenţiale. Deci dacă vrei să îţi faci plinul de fier, de zinc, de magneziu, de vitaminele E, A, B sau potasiu, ar trebui să le consumi cât mai des. Pot să reducă nivelul de colesterol rău, să degajeze arterele şi să te delectezi în acelaşi timp cu ele în cele mai savuroase reţete de prăjituri, tarte sau pâini.

Nucile caju. Sunt foarte bogate în materii grase benefice, dar şi în cupru şi zinc, doi nutrienţi esenţial atunci când vine vorba despre corp. Alături de pieptul de pui la cuptor sunt mai mult decât delicioase.

Migdalele. Sunt foarte bogate în magneziu, potasiu dar şi în vitamina E. Conţin grăsimi sănătoase şi au grijă de colon pentru ca acesta să funcţioneze aşa cum trebuie. Se pot folosi în tot felul de salate, în sucurile smoothie delicioase, în prăjituri sau se pot consuma pur şi simplu pe un biscuite cu brânză.

Un comentariu la „Știi care sunt cele mai bune nuci pentru sănătatea ta?

 1. Schindler’s list pe 123movies

  Un film fabulos. Un film care te învață să fii om, să îți iubești aproapele și să îl prețuiești cel mai mult într-o viață.

  Un film la care am plans în hohote și la care aș mai plange de nenumărate ori.
  Finalul este de-a dreptul remarcabil, un final pe care nu l-aș putea uita niciodată.
  Povestea este cu atat mai dramatică și mai entuziasmantă cu cat filmul este inspirat din întămplări reale, pe vremea Holocaustului.

  Într-un cuvant, Steven Spielberg.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?