The Man Who Sold His Skin

La trei ani de la lansarea ultimului sau film, Aala Kaf Ifrit, Kaouther Ben Hania revine si ne ofera un film profund si dens. Filmul poate fi considerat o veritabila reflexie asupra artei, asupra limitelor sale.

Sam locuieste in Siria. Acuzat de tentativa de rebeliune, pleaca sa se refugieze in mod ilegal in Liban. Pentru a ajunge in Europa si totodata la femeia pe care o iubeste cu toate fortele sale, Sam accepta sa se lase tatuat in schimbul unei vize Schengen. Va fi tatuat pe spate de un grup de artisti, cei mai in voga artisti ai momentului. Astfel, devine proprieatatea lor artistica, cu pretul umanitatii sale…

Dincolo de reflexia asupra artei, asupra metodelor si limitelor sale, Kaouther Ben Hania ne propune, inainte de toate, o aventura care ne tine cu sufletul la gura pe intreaga durata a filmului. Inspirat din opera artistica a lui Wim Delvoye (Tim 2006), povestea ne duce in mijlocul conflictului sirian, mai apoi in mijlocul burgheziei europene, treacand ptrintr-un abator din Liban. Indragostit de Abeer, expatriata in Belgia, Sam va face tot ce ii sta in putere sa i se alature.

Vizitand o expozitie la Liban, Sam va atrage atentia artistului Jeffrey Godefroi. Acesta din urma ii va propune un proiect nebun in schimbul unei vize Schengen. Sam va fi tatuat pe spate, cu scopul de a i se oferi valoare pe piata, ca si o marfa. Astfel, Jeffrey Godefroi va putea calatori in mod legal cu el oriunde, pentru a-l expune in diferitele galerii de arta, la fel ca orice alta opera. Astfel dezumanizat, Sam va atrage atentia lumii intregi. Insa, singurul lucru pe care il cauta Sam este sa se reintalneasca cu iubita sa.

The Man Who Sold His Skin este filmul de inceput de an pe care nu trebuie sa il ratezi sub nicio forma.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *