The Social Dilemma (Film Netflix 2020)

Un documentar marca Netflix ce merita văzut deoarece se raportează la o problema reala a zilelor noastre si mai exact, impactul pe care îl au rețelele sociale asupra calității vieții noastre de zi cu zi.

Bazându-se pe principiul “dacă nu plătești pentru acel produs, tu ești produsul” o serie Couchtuner VIP de personaje care au fost lucrători în domeniul social media, vorbesc despre algoritmi si despre cum ne fac rețelele sociale dependenți.

Mirajul faptului ca toate aceste rețele sociale par gratuite ne împinge din a deveni sclavi ai tehnologiei când de fapt atenția noastră este cea “vanta” de către agențiile de publicitate care investesc.

“The social dilemma” este de fapt un documentar care ne prezintă partea întunecată a social media. Fanii documentarului îl cataloghează ca fiind dur deoarece evidențiază modul în care fiecare acțiune a noastră pe rețelele sociale este atent monitorizata iar aceast lucru este îngrijorător.

Adevarul este ca eram oarecum conștienți de faptul ca orice acțiune a noastră este urmărită si stocată undeva intr-o arhiva iar datele noastre cu caracter personal sunt “plasate” mai departe, insa cu toții refuzam sa acceptam aceasta realitate.

Vorbind despre aceste pericole chiar oamenii ce au asistat si au contribuit la crearea lor, documentarul este luat foarte în serios de către privitori si chiar multi dintre aceștia au recunoscut ca la final i-a cuprins o stare de anxietate sau au început sa fie ceva mai ponderați în legătură cu consumul rețelelor sociale.

Cred ca este un documentar care trebuie urmărit de absolut orice utilizator care deține un cont pe una sau mai multe platforme sociale precum Facebook, Instagram, Twitter, Snapchat, Tic Tok, etc.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?